ZORGORGANISATIE REINAERDE SJAAK LANGENBERG & ROSÉ DE BEER

Re-creatie is een bewezen kunstproject waarvan de jury van de Elisabeth van Thüringenprijs vindt dat het voortzetting verdient. Het thema ‘verbinding’ is in alle aspecten aanwezig en overstijgt de combinatie kunst en zorg door ook de omwonenden en de omgeving erbij te betrekken.

WAT WAREN ZE VERRAST...

Bekijk hier de prijsuitreiking:

De uitreiking heeft vóór de aangescherpte coronamaatregelen plaatsgevonden.

Op Reinaerde De Heygraeff in Woudenberg zijn kunstenaars en ontwerpers te gast in het 'Re-creatie' atelier. Zij leggen nieuwe verbindingen tussen De Heygraeff, waar 166 mensen wonen met een verstandelijke- en lichamelijke beperking, en de (recreatieve) omgeving. Daarbij maken zij zoveel mogelijk gebruik van restmaterialen uit de organisatie en de omgeving. De kunstenaars en ontwerpers ontwikkelen nieuw werk, prototypes, producten of workshops die waarde toevoegen aan de recreatie op het terrein en daarbuiten.

Zo komen de zorg voor mens en duurzaam materiaal samen op één plek: fysieke en sociale repair. De kunstenaars en ontwerpers verblijven elk drie maanden in de oude portierswoning en werken op verschillende locaties op en rond De Heygraeff. Kunstenaarsduo Sjaak Langenberg & Rosé de Beer initieerden Re-creatie op uitnodiging van Reinaerde en hebben de artistieke leiding over het project.'

Foto: Ben Nienhuis

Foto: Buro Jung

Foto: Robin Weidner

DE JURY

De juryleden van de Elisabeth van Thüringenprijs hebben allen hun sporen in de moderne kunst verdiend. Zij vinden het belangrijk dat er een relatie is tussen de kunst en de gezondheidszorg en willen door hun medewerking aan de Elisabeth van Thüringenprijs deze relatie bevorderen.

Onafhankelijk juryvoorzitter

ANN DEMEESTER

Jurylid

HENK SMID

Jurylid

MARIEKE SANDERS

Jurylid

RUUD LAPRÉ

Jurylid

SANNE SCHOLTEN

Jurylid

SABRINA KAMSTRA