LinkedIn-expert Masja Slootweg sluit zich aan bij Jung

Sinds kort is er bij Jung op de vloer nóg meer expertise te vinden. LinkedIn-expert Masja Slootweg is aangemeerd aan het Spaarne en officieel deel van ons team. We vragen haar naar de nieuwste ontwikkelingen binnen LinkedIn en bespreken een nieuwe speler op de markt: Clubhouse.

Jung podcast

Luister naar het hele gesprek:

LinkedIn heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van vacaturebank en online Rolodex tot een waardevol kennisplatform voor professionals en bedrijven. Volgens Masja wordt het platform steeds persoonlijker. Voor bedrijven is het belangrijk om op deze ontwikkeling in te spelen.

''Laat het gezicht achter het bedrijf zien. Het is heel makkelijk om je te verstoppen achter je logo, maar hier worden je volgers niet warm van. Maak het persoonlijk door je medewerkers een rol te geven in de berichten die je plaatst. Wat voor soort mensen zijn er aan de slag en wat zijn hun ideeën? Geef je volgers ook eens een kijkje achter de schermen. Spelen er ontwikkelingen of zijn er noviteiten waar jullie aan werken? Deel dat op LinkedIn. Dat gaat ervoor zorgen dat je volgers zich verbonden voelen met je bedrijf''.

De kracht van medewerkers

Verder is het belangrijk om de waarde van het netwerk van medewerkers in te zien. ''Uiteindelijk wil je natuurlijk als bedrijf ook de kracht en het bereik van je medewerkers inzetten om de olievlekwerking die LinkedIn heeft, aan te jagen. Zorg er daarom voor dat medewerkers actief reageren op berichten van het bedrijf of zelf berichten gaan plaatsen'', vertelt Masja.

LinkedIn ondersteunt deze persoonlijke benadering met de lancering van twee nieuwe functies: LinkedIn Stories en de 'My company' tab op de bedrijfspagina. Lees meer over deze functies >

Mensen doen zaken met mensen

Volgens Masja kan de bijdrage van medewerkers de online aanwezigheid van het bedrijf echt een boost geven. Maar hoe zorg je er als bedrijf voor dat je medewerkers actief meedoen op LinkedIn? ''Help je medewerkers. Ik denk dat veel medewerkers niet weten wat ze wel en niet mogen plaatsen. Geef daarom aan welke richtlijnen er zijn. De medewerker blijft natuurlijk de baas over zijn eigen persoonlijke profiel. Maar je kunt ze wel trainen, zodat ze wat meer thuisraken op het platform. Mensen doen zaken met mensen. En in dat netwerk zijn medewerkers gewoon heel belangrijk.''

Clubhouse

Interessant voor bedrijven?

We zien een nieuwe speler op de markt: Clubhouse. Moeten bedrijven hierop inspelen? Masja is gelijk aan de slag gegaan met het nieuwe platform. Lees hier haar bevindingen >

image

Meer over Masja

Masja Slootweg is van huis uit communicatieadviseur. In 2013 startte ze haar eigen bedrijf als social media adviseur voor ondernemers. Drie jaar later besloot ze zich volledig te richten op LinkedIn. Masja is LinkedIn-advertentiespecialist en geeft trainingen. Met haar kennis helpt ze ondernemers en bedrijven aan een krachtige profilering op LinkedIn.

Heb je vragen over de online aanwezigheid van jouw bedrijf? Mail of bel ons gerust, we helpen je graag.