HET CORONA EFFECT:

RGA zet vol in op interne communicatie

Het strategische verandertraject van herverzekeraar RGA EMEA (Europe, Middle East en Africa) was koud van start of corona gooide roet in het eten. Maar de directie hield het hoofd koel en koos voor de enige juiste route: de communicatieve.

Trust to dare

De interne campagne daagt de medewerkers uit om uit hun comfortzone te stappen en nieuwe sectoren en kanalen te verkennen.

Het onderdeel EMEA van RGA, kantoorhoudend aan de Amsterdamse Zuidas, is een spannende nieuwe weg ingeslagen met de ‘Secure Future Growth’ strategie. Jung mocht een inspirerend visueel concept voor dit thema creëren. Helaas moest de voor het voorjaar geplande Leadership Summit in Lissabon worden geschrapt; de campagne-banners staan ongebruikt op ons kantoor.

Homevideo’s We wisten het campagnevuur springlevend te houden met een reeks online magazines die goed scoren in gebruik en in waardering. Onder meer door hierin homevideo’s te delen, slaagden de EMEA-managers erin om, op afstand van elkaar, toch dichter bij elkaar te komen. In juni maakten we alweer het vierde E-zine. In het Engels, mind you. Deze laatste ging naar 450 medewerkers in diverse EMEA landen.

E-updates maken directies zichtbaarder

Interne communicatie is door corona hoger op de agenda komen te staan van grote bedrijven (250+), volgens onderzoek van Orange Otters (Adformatie, 16 juni). De directies zijn door veelvuldige e-updates beter zichtbaar. Dat geldt ook voor RGA-EMEA. Vanwege het succes blijven we maandelijks een magazine voor ze maken.