ELISABETH VAN THÜRINGENPRIJS

2021 - DE KUNST VAN VERBINDING

Dit jaar een andere uitreiking dan normaal, maar niet minder bijzonder. Blader en scroll door dit digitale magazine en ontdek wie de winnaar is...

Kunst doet iets bijzonders met je. Het raakt je, neemt je mee en laat je erover praten met anderen. Juist in de zorg laat kunst kwetsbare mensen zich prettiger voelen, ook al is het voor even. Dat is de reden waarom de Elisabeth van Thüringenprijs bestaat: stimuleren van meer kunst in de zorg.

Dit jaar was het thema van de Elisabeth van Thüringenprijs ‘verbinding’. Afgelopen periode hebben we meer dan ooit behoefte gehad aan verbinding met elkaar. In tijden van een pandemie is kunst geen prioriteit, maar de zwaar belaste gezondheidszorg kan juist veel profijt hebben van kunst. Want waar de beperkingen door corona leiden tot verdeeldheid kan kunst helpen om te verbinden. Het geeft een stem aan menselijke behoeften en zorgt dat we samen zijn en iets kunnen delen.

Corona beperkt ook onze mogelijkheden om met elkaar vrijelijk een feestelijke prijsuitreiking te vieren. Het geeft tegelijkertijd de mogelijkheid om op een andere manier de verbinding met elkaar te zoeken, zoals via dit digitale magazine. Hierin vind je uiteraard de winnaar van de prijs 2021, maar is er ook ruimte voor andere projecten, voor reflectie op kunst in de zorg en zorg in de kunst. En dankzij alle digitale mogelijkheden kun je dit magazine met anderen delen en kunnen we zo verbinding met elkaar maken.

- Niels Schut -

Voorzitter Stichting Elisabeth van Thüringenfonds

De Elisabeth van Thüringenprijs is een initatief van:

image
image